Danskere fanget i afrikanske uroligheder

Et familiemedlem til den ene dansker fortæller til avisen, at to af de strandede er FN-medarbejdere, mens den tredje arbejder for en NGO.

Endnu er det ikke muligt at få slået fast fra det danske udenrigsministerium, at danskerne sidder i FN-lejren uden at kunne komme ud på egen hånd, men ministeriet bekræfter, at de tre befinder sig i CAR.

»Den danske ambassade er i kontakt med de tre danskere i Den Centralafrikanske Republik. De har været i stand til at kontakte deres familier,« lyder det fra en embedsmand i ministeriet til The Copenhagen Post.

Siden onsdag er situationen i det afrikanske land blevet forværret, efter allierede med oprørsgruppen Seleka overtog hovedstaden Bangui. Det har ført til, at præsidenten, Francois Bozize, er flygtet fra landet, har en regeringstalsmand oplyst til CNN.

CAR er en tidligere fransk koloni, og derfor har Frankrig bedt FNs sikkerhedsråd om øjeblikkelig hjælp til at standse urolighederne.

Seleka-oprørerne består af tre mindre grupper, der har som erklæret mål at afsætte Bozize. De beskylder præsidenten for at bryde den fredsaftale, der blev forhandlet på plads i det stærkt uroplagede land i januar i år.

Oprørerne er blandt andet utilfredse med, at de ikke er blevet integreret i landets hær som aftalt.

Dagens Gossip