Danskere har sat IFK Göteborg på svensk guldkurs

Med masser af danske scoringer har IFK Göteborg i 2015 gode chancer for at vinde det svenske mesterskab.

Det danske bidrag fra blandt andre Søren Rieks, Jakob Ankersen og Mads Albæk er markant i denne sæson, hvor danskere har scoret mere end halvdelen af topholdets 45 mål i Allsvenskan.

Syv gange har IFK Göteborg haft en dansk matchvinder, der har ændret et uafgjort resultat til en sejr.

I sidste uge var det Mads Albæk, der sørgede for fuldt pointudbytte, da Göteborg tilbageerobrede førstepladsen fra Norrköping med en 3-2-sejr over Sundsvall.

Med fire spillerunder tilbage af sæsonen ligger Göteborg og Norrköping side om side i guldkampen med 57 point, mens AIK Stockholm har 54 point på tredjepladsen.

Manden bag den store danske indvandring er klubbens sportschef, Mats Gren, der i sommer solgte sidste sæsons ligatopscorer Lasse Vibe til engelske Brentford. Gren ved godt, at han har meget at takke sine danske spillere for.

- De har en stor aktie i, at vi kæmper med om mesterskabet. Det har været godt for os at hente de danske spillere til. De har været skarpe, siger Mats Gren, der for bare fire år siden var træner i Vejle.

- Jeg var i Danmark i 2,5 år, og jeg mener, at fodbolden i Danmark er lidt mere teknisk og lidt hurtigere end i Sverige, så derfor er der gode muligheder for, at danskerne kan klare sig godt i Sverige, siger Gren.

- Nu kæmper vi med i toppen, og det er meget vigtigt for os at vinde ligaen. Det er syv år siden sidst, og det vil betyde meget for klubben og hele byen, hvis vi kan gøre det igen, siger sportschefen.

Den tidligere Esbjerg-spiller Søren Rieks er i gang med karrierens måske bedste sæson med foreløbig ti scoringer for IFK Göteborg.

- Jeg plejer at score mellem seks og ni, så jeg har toppet det i år.

- Forklaringen er nok, at vi spiller med offensive backs, og jeg kan søge ind i banen og har en forholdsvis fri rolle, når vi har bolden, og det har jeg udnyttet, siger Rieks.

Venstrekanten er enig med Mats Gren i, at danskerne har et højere teknisk niveau end mange af ligaens øvrige spillere.

- Mange af holdene har fokus på at stå kompakt i kæderne og spille 4-4-2, og her oplever jeg, at man kan bryde rytmen med offensiv fodbold, siger Rieks.

For den tidligere FC Midtjylland-spiller Mads Albæk, der i sommer kom til fra Reims i Frankrig, har skiftet været en stor succes.

- Lige siden, jeg kom herop, har vi vundet og vundet, men de andre tophold vinder også.

- Jeg tror, vi skal have tæt på maksimumpoint i de sidste kampe for at tage guldet, så der er pres på i hver eneste kamp. Der er mange gode hold, det er fedt og spændende at være en del af, siger Albæk.

I forhold til dansk fodbold er han især imponeret over tilskuerne i Sverige.

- Jeg ville gerne til en topklub, hvor der er tryk på. Det har jeg kunnet mærke. På udebane har vi 3-4000 tilskuere med, hvilket er helt utroligt.

- Kampe, som man ikke tænker har den store interesse, kan måske have 12-14.000 tilskuere, og det gør, at der kommer tryk på. Der er en fed fankultur - det må jeg give dem, siger Albæk.

IFK Göteborg møder søndag klokken 15.00 bundholdet Halmstad på hjemmebane.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip