Danskere i Bruxelles overnatter i sportshaller og kaserner

Skrevet af admin

23/03/2016

Dagens topnyheder

Flere danskere i Bruxelles har natten til onsdag sovet i sportshaller og på kaserner efter gårsdagens bombeangreb i Zaventem-lufthavnen og metroen Maelbeek.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Vi har flere eksempler på danskere, der er blevet indkvarteret i sportshaller og på kaserner.

- Vi har ikke fået henvendelser fra folk, der ikke har haft tag over hovedet, og det tyder på, at de belgiske myndigheder har haft godt styr på indkvarteringsmulighederne, siger chef for Udenrigsministeriets Borgerservice Ole Egberg Mikkelsen.

Der har været behov for alternativ indkvartering, fordi den offentlige transport mellem Zaventem-lufthavnen og centrum tirsdag blev indstillet.

Og derfor har de belgiske myndigheder valgt at indlogere folk i nærheden af lufthavnen på hoteller, sportshaller og kaserner.

Udenrigsministeriets Borgerservice modtog i løbet af tirsdag et par hundrede opkald. En stor del kommer fra pårørende i Danmark og danskere, der har booket billetter til Bruxelles hen over påsken.

Resten af opkaldene er fra danskere i Bruxelles, der har bedt om rådgivning til at forlade Belgien.

Borgerservice har vejledt dem til at tage til nærtliggende lufthavne i stedet. Der er også mulighed for at forlade Belgien, hvis man er rejst i bil, eftersom grænserne ikke er lukkede.

Enkelte af de danskere, der har kontaktet Borgerservice, har haft behov for krisehjælp eller hjælp til at få nye dokumenter, hvis de har mistet deres pas i forvirringen under bombeangrebet.

Bombeangrebet fandt sted i Bruxelles tirsdag morgen, hvor to eksplosioner kort efter klokken 8 ramte Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. En times tid efter ramte en eksplosion metrostationen Maelbeek i hjertet af Bruxelles.

/ritzau/