Danskere i Istanbul bør undgå offentlige pladser

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Danskere i Istanbul bør indtil videre undgå offentlige pladser og andre steder, hvor mange mennesker er samlet.

Det oplyser Udenrigsministeriet, som tirsdag eftermiddag har opdateret sin rejsevejledning til Tyrkiet efter formiddagens eksplosion i Istanbul.

Eksplosionen har efterladt ti mennesker døde og mindst 15 sårede.

Ifølge Udenrigsministeriet er det overordnede sikkerhedsniveau for Tyrkiet dog ikke ændret. Dermed er der fortsat "en betydelig risiko for terrorangreb" i landet.

- Terrorangreb er som udgangspunkt rettet mod tyrkisk militær og politi eller politiske forsamlinger og demonstrationer, skriver ministeriet på sin hjemmeside.

- Det kan ikke udelukkes, at turister også kan blive ramt enten bevidst eller ved et tilfælde. Det er derfor meget vigtigt, at rejsende holder sig på sikker afstand af alle politiske forsamlinger og demonstrationer, står der videre.

Chef i Udenrigsministeriets Borgerservice Ole Egberg Mikkelsen siger til Ritzau, at det endnu ikke er til at sige, om der er danskere, der er såret efter eksplosionen i Istanbul.

- Vores generalkonsulat i Istanbul er i gang med at kontakte hospitaler i området for at finde ud af, om der skulle være danskere, der er kommet til skade. Men vi ved det ikke på nuværende tidspunkt. Det arbejde er i gang, siger han.

- Vi ved ikke, hvor lang tid der går. Men generalkonsulatet arbejder så hurtigt, de kan, tilføjer Ole Egberg Mikkelsen.

Hos Borgerservice har man på nuværende tidspunkt registreret knap 100 danskere i Istanbul. Men der kan være flere, da det formentlig ikke er alle, der registrerer sig på den såkaldte danskerliste, hvor Borgerservice tjekker.

Eksplosionen skete cirka klokken 09.40 dansk tid på den centrale Sultanahmet-plads i Istanbul. Pladsen er beliggende i et populært turistområde med flere seværdigheder, herunder Den Blå Moské.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at en syrisk selvmordsbomber formodes at stå bag bombeanslaget.

- Angrebet blev udført af en selvmordsbomber med syrisk baggrund, siger Erdogan ifølge Reuters.

/ritzau/