Danskere i Nice: Terrorfrygten sniger sig ind

Det er lidt over et døgn siden, at en hvid lastbil pløjede gennem en stor menneskemængde, som var samlet for at fejre Frankrigs nationaldag på strandpromenaden i badebyen Nice. Mindst 84 er omkommet.

En dansk familie på fire, Peter Fobian og Helle Enggaard med deres to børn Anna Fobian og Albert Fobian, er vendt tilbage til det sted, hvor de for omtrent 24 timer siden så festfyrværkeri.

De er tydeligt berørte, men har alligevel besluttet at fortsætte ferien, som slutter på søndag.

Når familien er taget tilbage til strandpromenaden, er det, fordi frygten for terrorhandlinger ikke skal vinde, siger Peter Fobian. Men det er alligevel umuligt ikke at lade sig påvirke, siger han.

- Det er blevet uhyggeligt nært. Selv om vi bliver nødt til at leve videre, som vi plejer, har det allerede påvirket os, siger han.

- Vi kan ikke blive ved med at leve på den samme måde, og det kommer også til at påvirke vores rejseplaner fremover.

Ved tidligere angreb har gerningsmændene udført terrorhandlinger på steder, hvor mange mennesker har været samlet.

Derfor var det også med en vis utryghed, at familien befandt sig i menneskemængden torsdag aften, men de slog alligevel frygten hen.

Børnene spurgte lidt nervøst ind til, om det nu var sikkert, men Peter Fobian og Helle Enggaard beroligede børnene, fortæller forældrene.

- Det afslører vores sårbarhed, når man kan tage en stor lastbil og pløje igennem en menneskemængde. Så kan der være nok så mange til stede med pistoler og geværer. Problemet er, at man aldrig kan lukke alle huller, siger Peter Fobian.

/ritzau/

Dagens Gossip