Danskere jagter dobbelt VM-podieplads i speedway

Der er høj fart i cyklerne i denne sæson hos de danske speedwaykørere. Faktisk så meget fart, at en historisk dansk bedrift er under opsejling.

I hvert fald hvis kørerne indfrier egne målsætninger.

Et kig på VM-stillingen afslører, at Danmark har mulighed for at opnå to podieplaceringer, når sæsonen slutter i oktober.

Det har de danske kørere ikke præsteret siden 1995, hvor det individuelle verdensmesterskab gik fra at blive afviklet på en enkelt aften til at blive afgjort over en hel sæson.

Aktuelt ligger Nicki Pedersen nummer to i VM-stillingen med ni point op til førende Tai Woffinden, mens Niels-Kristian Iversen er nummer fire med seks point op til Greg Hancock på bronzepladsen.

Begge danskere har som mål at avancere en placering.

- Det er kun guldet, der tæller for mig, siger Nicki Pedersen.

I sidste weekend blev han nummer to i det afbrudte grandprix i Letland, hvor semifinaler og finalen regnede væk. Men danskeren kørte stærkt og halede ind på VM-førende Woffinden.

Lørdag aften kører han igen om VM-point, når sæsonens sjette af 12 grandprixer køres i svenske Målilla.

- Det går i den rigtige retning. Jeg er stabil, og det er nøgleordet.

- Mit grej render godt, så det er en fordel for mig, at vi kører to uger i træk nu. Jeg fik halet lidt ind på Tai Woffinden i Letland, og så må jeg køre de point ind på ham i Sverige, som jeg ikke fik mulighed for i semifinalen og finalen, siger han.

Også Niels-Kristian Iversen ser opad i stillingen, når han skal fastslå sit sæsonmål.

- Mit mål er helt klart at få en medalje. Der er stadigvæk lang vej tilbage, og det kan gå den ene eller anden vej.

- Men jeg ser kun opad, og det bekymrer mig ikke, hvad der sker nede bagved. Det er meget tæt i stillingen, så jeg skal holde skruen i vandet og være stabil for at nå mit mål, siger Iversen, der vandt sæsonens fjerde grandprix, der blev kørt i Cardiff.

Den tidligere tredobbelte individuelle verdensmester Erik Gundersen mener, at det er realistisk at tro på dobbelt dansk på podiet.

- Nicki er på baggrund af sine præstationer i de forskellige ligaer stærkest lige nu, og han kan sagtens blive verdensmester. Men man skal huske, at Woffinden er en kører, som stepper et skridt, når der er brug for det.

- Niels-Kristian Iversen kan løfte sig og er klar over, der skal ydes en ekstra indsats, hvis han skal indfri sit mål. Han vil nok køre lidt mere aggressivt.

- Jeg tror begge kan lykkes, og vi kan få to danskere på podiet. Det vil være rigtig stort, men også fortjent for dansk speedway, siger Erik Gundersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip