Danskere kan stadig nå at donere legoklodser til Weiwei

Den kinesiske kunstner og systemkritiker Ai Weiwei skal bruge flere legoklodser til sit nye værk, der skal indgå i en udstilling på det australske kunstmuseum National Gallery of Victoria.

Derfor har Kunsthal Charlottenborg, der er det officielle indsamlingssted i Danmark, besluttet at forlænge indsamlingen til 22. december.

- Vi er på kunstens side, og vi ser det som vores rolle at være med til at realisere internationalt anerkendte kunstneres værker, siger Michael Thouber, direktør for Kunsthal Charlottenborg:

- Så da vi blev spurgt af Ai Weiwei-studio i Berlin, om Kunsthal Charlottenborg ville være det officielle indsamlingssted i Danmark, sagde vi ja med det samme.

Der har været mange interesserede og adskillige donationer i både København og resten af verden.

- Når vi har valgt at forlænge indsamlingen, er det i håb om, at endnu flere danskere vil donere legoklodser til Ai Weiweis projekt og for at skabe yderligere opmærksomhed om hans sag, siger Michael Thouber.

Alle, der ønsker at bidrage til at realisere Ai Weiweis projekt, kan donere legoklodser igennem soltaget på en BMW, som er opstillet i gården på Kunsthal Charlottenborg i København.

Ai Weiwei blev i september 2015 afvist af den danske legetøjsgigant Lego, som ikke ville sælge en stor mængde klodser i forbindelse med hans kunstprojekt. I protest startede han sin egen globale indsamling.

Legos pressechef, Roar Rude, sagde dengang, "at vi som virksomhed fravælger et aktivt engagement, når vi bliver stillet over for muligheden for at deltage i projekter med en politisk agenda".

Ai Weiwei nyder stor anerkendelse i den internationale kunstverden og har haft udstillinger over hele verden. Lige nu er han aktuel med udstillinger på Faurschou Foundation i København og Royal Academy i London.

Ai Weiwei har med direkte kritik og et stort internationalt netværk længe været en torn i øjet på Kinas politisk ledelse.

I 2011 blev han anholdt og fængslet i 81 dage, hvilket blev efterfulgt af husarrest, og hans pas blev taget fra ham.

/ritzau/

Dagens Gossip