Danskere kan stadig rejse til Egypten på ferie

Skrevet af admin

27/02/2014

Dagens topnyheder

Danske turister bliver ikke hentet hjem fra ferien på Sinai-halvøen i Egypten, som de tyske gør. Det tyske udenrigsministerium valgte tidligere torsdag at udsende advarsel om at rejse til badedestinationer på halvøen.

- Vi ændrer ikke på det niveau, vi har i rejsevejledningen. Den er fortsat meget høj i Egypten. Men vi har nu understreget den terrorrisiko, der er - også på turistmålene, siger Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Det sker på grund af det bombeangreb, der var på en turistbus ved byen Taba 16. februar, siger chefen til Ritzau.

Tyske rejsearrangører begyndte torsdag at hente hundredvis af turister hjem fra den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh ved Rødehavet. Men det kommer ikke til at ske for de omkring 1000 danske turister i området.

- Vi gør ikke det samme som tyskerne, men er på linje med en række andre lande, som vi har været i kontakt med i løbet af dagen. Men vi understreger terrorrisikoen - og at det også gælder turistmål, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Det er de enkelte lande, der vurderer de oplysninger, der forelægger. Og en række andre lande - Storbritannien og de nordiske lande - ligger på linje med os, siger Borgerservice-chefen.

Sidste efterår aflyste flere danske rejseselskaber deres ture til Egypten, da Udenrigsministeriet frarådede det i rejsevejledningen. Den blev dog lempet igen i september.

Den tyske advarsel kommer efter et bombeangreb for nylig mod en turistbus, der kørte koreanske turister rundt på Sinai-halvøen. Flere koreanske turister sammen med bussens egyptiske chauffør blev dræbt ved attentatet.

/ritzau/