Danskere kigger langt efter succes i polsk grandprix

Peter Kildemands sejr i Slovenien for 14 dage siden blev ikke fulgt op af yderligere dansk speedwaysucces ved sæsonens andet grandprix i Polen lørdag aften.

Her måtte de danske kørere Peter Kildemand, Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen alle kigge langt efter farten i maskinerne, og ingen af de danske kørere formåede at komme videre fra de indledende heat til semifinalerne i Warszawa.

Her kunne 50.000 ellevilde tilskuere på det polske nationalstadion i stedet se den engelske verdensmester Tai Woffinden vinde aftenens finaleheat og dermed sikre sig sejren i årets andet grandprix i VM-serien.

Peter Kildemand og Niels-Kristian Iversen dystede allerede i det første heat, men uden den store succes, da kun Kildemand hentede et enkelt point, og Iversen scorede et rundt nul fra inderbanen.

I tredje heat var Nicki Pedersen oppe imod blandt andre Greg Hancock, og amerikaneren snuppede tre point foran danskeren.

Der blev kørt på en lidt bredere og længere bane end normalt, og det plejer ellers at passe de danske kørere godt.

I dette års udgave slap man for problemer med banen, som igen i år blev lagt af den tidligere danske speedwayprofil Ole Olsens og hans virksomhed.

I femte heat var der pres på Niels-Kristian Iversen, men danskeren scorede igen nul point, mens Tai Woffinden fik fuldt udbytte.

Efterfølgende gik det ikke meget bedre for Kildemand, som fik motorstop kort efter starten på sit andet heat.

Nicki Pedersen lignede herefter bedste danske kort denne aften, men i ottende heat måtte han se sig slået af Matej Zagar, som han også kæmpede med for 14 dage siden, da danskeren styrtede i Slovenien.

Da Kildemand, Nicki Pedersen og Woffinden tørnede sammen i heat 10, var det igen så som så med succesen. Kildemand tog en andenplads, mens Nicki Pedersen endte sidst og måtte se sig udelukket fra sit sidste heat, da han kolliderede med Piotr Pawlicki.

Niels-Kristian Iversen kunne slet ikke finde farten denne aften, mens Kildemand holdt sig i live med to point i sit næstsidste heat.

Dermed skulle danskeren vinde sit sidste heat for at have mulighed for at ramme en semifinale som eneste dansker, men her måtte Kildemand nøjes med en tredjeplads og et enkelt point på en aften, der langt fra var dansk i Warszawa.

Det næste grandprix køres om en måned i Horsens.

I den samlede stilling topper Chris Holder nu med 26 point, mens Woffinden og Hancock følger efter med hver 24 point. Peter Kildemand ligger på fjerdepladsen med 21 point.

/ritzau/

Dagens Gossip