Danskere knuser fransk håb: Tilskuerne er kun en fordel

At Frankrigs håndboldherrer kan vinde over både værter og tilskuere i finaler, har de vist flere gange.

De gjorde det i Kroatien ved VM i 2009, og de gjorde det også i 2011, hvor danskerne reelt var på hjemmebane i Malmø i en dramatisk VM-finale, der måtte ud i forlænget spilletid.

Franskmændene mener som udgangspunkt, at tilskuertrykket i Boxen er til danskernes fordel. Men de håber, trykket fra lægterne kan blive en ulempe for de rød-hvide sidst i kampen.

- Det afhænger af, hvordan det går. Kan vi holde os tæt på danskerne, kan det måske blive en ulempe for dem til slut, mener Luka Karabatic.

Danskerne ryster på hovedet. Tilskuerne er altid en fordel, mener de. Også i pressede situationer. Ja, faktisk især her, mener forsvarsstyrmand René Toft Hansen.

- Havde vi spillet semifinalen i Kroatien, er jeg ikke sikker på, vi var sluppet særligt godt fra det, for vi spillede i store perioder nervøst og for langsomt.

- Men i starten af anden halvleg, hvor Niklas fik taget et par bolde i målet, så lettede taget, fordi tilskuerne gik amok. Og så fik vi troen på det, siger han.

Henrik Møllgaard er kategorisk. Stor opbakning kan aldrig forvandles til noget negativt. Punktum.

- Det er absolut en fordel. Det er ubetinget positivt at have tilskuerne i ryggen. I semifinalen blev vi for første gang presset ud over kanten, og tilskuerne hjalp os tilbage.

- Skulle den være på vippen til sidst i morgen, er det kun til vores fordel, at der sidder 14.000, der kan lægge pres på franskmændene og dommerne, og som bakker os op. Det kommer på intet tidspunkt til at være en hæmsko for os, siger Skjern-spilleren.

Han håber, tilskuerne larmer endnu mere i dagens finale.

- Kan de give den en tak mere, bliver vi nærmest blæst væk, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip