Danskere: Kollegaens syge børn er irriternede

Udsigten til endnu en dag, hvor kollegaen bliver hjemme for at passe sit syge barn, kan få irritationen frem på danske arbejdspladser, skriver Søndagsavisen.

En undersøgelse fra YouGov viser, at 23 procent – mellem en fjerdedel og en femtedel af danskere i arbejde – bliver irriterede, når kollegaer har barn syg.

Ifølge HK's næstformand Mette Kindberg kan det hænge sammen med, at kollegaerne må overtage opgaver fra de børnesygdomsplagede forældre.

- Kollegaernes irritation kan skyldes, at de føler, at de bliver pålagt ekstra arbejde, når nogle er fraværende. Her er det ledelsens opgave at organisere arbejdet, så der er plads til sygdom og syge børn, uden at det går ud over kollegaer, siger hun.

Undersøgelsen viser også, at hver tredje – 34 procent – slet ikke synes, det er i orden, at kollegaer tager deres sygdomsramte børn med på arbejde.

- Hos HK ser vi gerne, at forældre får ret til at passe et sygt barn for eksempel 20 dage om året. Barnets første sygedag rækker jo ikke langt, hvis barnet har skoldkopper eller influenza, siger hun.

Det forslag hopper ansættelsesretschef hos Dansk Arbejdsgiverforening Flemming Dreesen ikke med på:

- Hvad så hvis barnet er sygt 21 dage? Det her kan ikke sættes på formel, for der er forskel på, hvor meget børn er syge. Og hvis man har ret til 20 dage, frygter jeg, at folk vil bruge dem, selvom de kunne have fundet andre løsninger, så de kunne komme på arbejde.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip