Danskere krejler sig til handelsrekord for brugte biler

Skrevet af admin

30/12/2015

Dagens topnyheder

Mens salget af nye biler styrer mod endnu et rekordår, gør det samme sig gældende på markedet for brugte biler. Ifølge en opgørelse foretaget af BilBasen og Spar Nord har salget af brugte biler overskredet 540.000 handler i år. Det er det højeste nogensinde.

Indtil nu var det højeste omkring 520.000 handler i 2013, fortæller markedsanalytiker Jan Lang fra BilBasen.

- Salget af nye biler er den vigtigste motor for salget af brugte biler, siger Jan Lang, som vurderer, at den endelige årsopgørelse for handlen med de brugte biler kan lande tæt på 550.000.

Tallet dækker over forandringer i ejerforhold på biler. Det reelle antal brugte biler, der er handlet, er omkring 330.000, hvoraf nogle af dem kan have skiftet ejer to eller endda tre gange, oplyser Jan Lang.

Rekorden er hjulpet på vej af gunstige økonomiske vilkår for bilejere, vurderer han.

- Ikke alene er priserne på nye biler faldet i den senere tid og dermed også på brugte biler. Men derudover er omkostningerne til blandt andet brændstof, forsikringer og finansiering faldet i 2015. Det har køberne nok haft kig på, siger han.

Det er den lave rente, der har gjort lån til bilen billigere, siger han, mens den lave oliepris slår igennem, når der skal tankes op.

- Hvis priserne stabiliserer sig på det nuværende niveau, kan en gennemsnitlig bilist se frem til at spare i niveauet 2000 til 2500 kroner om året sammenlignet med, hvad brændstof kostede for bare to år siden, siger cheføkonom Jens Nyholm, Spar Nord.

Blandt de brugte biler er modellen VW Passat mest populær, og den efterfølges af Ford Mondeo, VW Up!, Peugeot 206 og Peugeot 307, viser opgørelsen.

Brugtbilsalget følges med salget af nye personbiler, som ifølge De Danske Bilimportører for første gang ser ud til at overstige 200.000 på et år.

Modellen VW Up! tager førstepladsen som årets mest handlede nye bil med Peugeot 208, Peugeot 108, Toyota Aygo og Peugeot 308 på de næste pladser.

/ritzau/