Danskere med Visa kan snart bruge flere penge på ferien

Skrevet af admin

15/08/2015

Mest læste i dag

Der er godt nyt til danskere med Visa/dankort, der har svært ved at styre købelysten i udlandet.

Med virkning fra 22. september bliver forbrugsgrænsen nemlig hævet fra 20.000 til 25.000 kroner per løbende måned.

Det sker, fordi de danske Visa/dankort-brugere spenderer stadig mere, når de er i udlandet, lyder det fra Jens Damgaard, der er Country Manager i Danmark hos Visa Europe.

- Flere og flere betaler i dag store poster som hotel og billeje med Visa/dankort, og samtidig stiger priserne generelt.

- Derfor hæver vi nu beløbsgrænsen, så du snart kan forbruge op til 25.000 kroner på kortet per løbende måned inklusiv de penge, du hæver i en hæveautomat, siger han.

Antallet af betalinger med Visa/dankort i udlandet har igennem flere år været stigende, og i 2014 satte antallet ny rekord med 84,4 millioner betalinger.

Det svarer til en stigning på 15,6 procent sammenlignet med 2013.

En del af betalingerne står Spar Nords kunder for, og kortansvarlig i Spar Nord, Brian Kirkelund Hansen, forklarer, at banken dagligt modtager henvendelser fra kunder, der har nået beløbsgrænsen.

- Antallet af kunder, der henvender sig for at få nulstillet beløbsgrænsen, har været stødt stigende, siger han og fortsætter:

- Særligt hen over sommeren i år har vi haft travlt med at hjælpe kunder, der har oplevet at få kortet afvist på grund af beløbsgrænsen, og derfor ser vi frem til, at færre kunder får den oplevelse.

Danskernes samlede forbrug på Visa/dankort i udlandet løb i 2014 op i 26,3 milliarder kroner svarende til en stigning på godt ti procent sammenlignet med 2013.

/ritzau/