Danskere rykker ned i norsk nedrykningsdrama

08/11/2015

Sidste runde i den norske Tippeliga i fodbold blev et sandt drama om nedrykning, hvor hele tre danskere var involveret.

Det endte med en bet for Mjøndalen med Sanel Kapidzic og målmand Marco Priis Jørgensen, som må en tur ned i næstbedste række.

På Mjøndalens bekostning forblev Start med Michael Christensen i Tippeligaen, men holdet måtte have hjælp fra Viking.

På hjemmebane kunne Start sikre overlevelsen med en sejr over Molde, men udeholdet tog en sikker sejr på 3-0, og så skulle Start sætte sin lid til, at Viking ikke tabte på hjemmebane til Mjøndalen.

Danskerklubben var tæt på at levere overraskelsen, da holdet førte 1-0 indtil 67. minut, men Kapidzic og Priis Jørgensen måtte til sidste se sig slået med 1-3.

Dermed skal Mjøndalen en tur ned i næstbedste række, mens Start i to playoffkampe mod et hold fra næstbedste række skal forsøge at bevare status af Tippeliga-hold.

I den anden ende af tabellen havde Rosenborg med Mike Jensen og Tobias Mikkelsen allerede kørt mesterskabet i hus inden sidste runde.

De nykårede mestre sluttede sæsonen med en 1-0-sejr ude over Aalesund, hvor Mike Jensen lukkede en fornem sæson af med at blive matchvinder på et straffespark i sidste minut.