Danskere slipper formentlig for sparekniven i SAS

Skrevet af admin

18/06/2014

Mest læste i dag

Danske SAS-ansatte undgår formentlig at blive ramt af de fyringer, der bliver en konsekvens af det pressede luftfartsselskabs seneste spareplan, der skal slanke SAS med 300 ansatte.

Det er primært svenskerne, der kommer til at lægge ryg til besparelserne denne gang.

- Vi har ikke tegnet hele skemaet op endnu. Det vil være færdigt efter sommeren, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS Danmark.

- Så vi kan ikke sige det præcist, men det vil primært blive fra det svenske hovedkontor i Stockholm, hvor administrationen blev centraliseret for halvandet år siden, tilføjer hun.

Der skal spares yderligere 830 millioner kroner i næste regnskabsår, og det kommer blandt andet til at koste 300 fuldtidsstillinger, oplyser SAS i forbindelse med et skuffende kvartalsregnskab.

Ifølge SAS skal de 300 stillinger skæres primært inden for selskabets support, administration, marketing og ledelse, men planerne bliver præsenteret til efteråret.

Tidligere har kabinepersonale og piloter i SAS sagt farvel til både løn og kolleger, men de går altså tilsyneladende fri i denne omgang, hvor det primært er personale uden uniform, der bliver ramt.

Hos HK Luftfart i Danmark kalder Thorunn Einarsdottir, HK Luftfarts næstformand i SAS, branchen for "benhård".

- Medarbejderne har været igennem mange sparerunder og store forandringer i tidens løb. De nye fyringsplaner er bekymrende, og vi fra HK Luftfart SAS kan ikke se, at der i Danmark kan skæres mere. Her er der allerede skåret dybt, siger Thorunn Einarsdottir.

I Sverige siger Sven Cahier, som er formand for tjenestemandsansatte i SAS i fagforeningen Unionen, til svd.se, at fagforeningen fik besked om spareplanen i sidste uge.

Samtlige faglige repræsentanter skal mødes for at høre nærmere, og herefter får resten af personalet besked.

- Vi ved ikke konkret, hvilke afdelinger der bliver ramt. Men vi ved nu, at det først og fremmest er inden for administrationen, de 300 stillinger skal tages, siger Sven Cahier, som regner med, at det er hans medlemmer, der bliver hårdest ramt af fyringer.

/ritzau/