Danskere står i kø for at blive virkelighedens James Bond

Mange danskere går åbenbart rundt med en drøm om at blive den næste agent 007, selvom jobbet kan være krævende og direkte farligt.

Det oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), der oplever stor interesse fra danskerne, når det gælder spionopgaver i udlandet, skriver Politiken.

- Vi har ingen problemer med at rekruttere på det område. Vi er så heldige, at vi tilbyder et interessant job, der giver god mening, og det er mange interesserede i, siger chefen for Danmarks mest hemmelige tjeneste, Thomas Ahrenkiel, til avisen.

Han er godt tilfreds med reaktionerne, når FE åbent annoncerer efter "indhentere", som spionerne eller føringsofficererne kaldes i fagsprog.

Hvor mange spioner der egentlig arbejder med at skaffe viden rundt omkring i verden til FE, vil chefen dog ikke ind på.

Det samme gælder oplysninger om, hvor de arbejder henne, og hvilke informationer om terrorplaner, sikkerhedsstrategier og trusler mod danske interesser og soldater i udlandet, de fisker frem via meddelere og kontakter.

Lignende oplysninger må man desuden lede forgæves efter i FE's årsberetning, der onsdag udkommer for første gang.

Ifølge Politiken er årsberetningen illustreret med en række fotos, der ligesom teksten tegner et billede af livet i den hemmelige tjeneste med mørke og let slørede motiver. Dog uden at tjenesten på noget tidspunkt afslører så meget som én statshemmelighed.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip