Danskere: Sundhedsvæsnet bliver dårligere

Kun 26 procent har den modsatte holdning og har svaret »lidt bedre« eller »markant bedre« til samme spørgsmål.

Under det økonomiske opsving fik sundhedsvæsnet store løft i bevillingerne, men modsat andre områder har sundhedsområdet i de senere år faktisk ikke fået en tur med sparekniven.

Og spørger man de to eksperter Jes Søgaard, der er professor i sundhedsøkonomi, og Jørgen Goul Andersen, der er professor i statskundskab, så lyder svaret fra dem begge, at de ville have svaret, at sundhedsområdet er blevet lidt eller markant bedre.

»Det er indiskutabelt, at sundhedsvæsnet er blevet markant bedre de seneste fem-ti år. Selv om man kun ser på de seneste år, så sker der løbende forbedringer i sundhedsvæsnet, omend det nok er på en mindre skala,« siger Jes Søgaard til Altinget.dk.

At næsten halvdelen af danskerne ikke deler hans vurdering, tilskriver han flere årsager.

»Der er jo løbende mediesager omkring problemer i sundhedsvæsnet. Og det kan godt være med til at farve folks vurdering, så de overser forbedringerne,« siger Jes Søgaaard.

Han peger samtidig på, at sundhedsområdet trods fredningen fra den store grønthøster har oplevet de nye økonomiske tider.

Jørgen Goul Andersen mener, at folks generelle kriseopfattelse også kan spille ind.

»Selv om sundhedsområdet ikke er blevet ramt, så har den megen fokus på nedskæringer muligvis smittet af på folks vurderinger,« siger han til Altinget.dk.

BNB

Dagens Gossip