To danskere svømmer sig i EM-semifinale

03/12/2015

Efter en lidt skuffende onsdag set med danske svømmebriller, har resultaterne været anderledes positive ved torsdagens indledende løb ved EM på kortbane.

Den 21-årige Magnus Jákupsson svømmede sig til en samlet 13.-plads i 100 meter ryg, hvilket betyder, at han er klar til semifinalen torsdag eftermiddag.

Tidligere torsdag var Jeanette Ottesen suveræn, da hun med tiden 25,23 sekunder var bedst af alle i de indledende løb på 50 meter butterfly. Dermed kandiderer hun kraftigt til at tage en medalje senere torsdag.

- Jeg er bare glad for at være kommet i gang. Jeg kedede mig helt vildt i går, hvor jeg bare kiggede på, at de andre svømmede. Det her er jo det, jeg elsker, så det var dejligt at komme i gang, sagde Ottesen til TV2 Sport efter løbet.

Også de unge svømmere Emilie Beckmann og Julie Kepp Jensen var i vandet torsdag formiddag. Her blev det til kvalifikation til semifinalen for Emilie Beckmann, da hun endte som nummer 10 i sit løb på 50 meter butterfly.

De første danske svømmere var i vandet onsdag, da EM i Israel blev skudt i gang. Her skuffede profilen Viktor Bromer dog en smule, da han ikke kom videre fra det indledende løb i 100 meter butterfly.

Jeanette Ottesen og Emilie Beckmann svømmer semifinale i 50 meter butterfly torsdag omkring klokken 16.30, mens finalen svømmes klokken 18.10.

Magnus Jákupsson svømmer semifinale omkring klokken 17.25 torsdag eftermiddag. En eventuel finale svømmes fredag.