Danskere tabte NHL-kamp på Yankee Stadium

30/01/2014

Ishockeyspillerne Frans Nielsen og Peter Regin fik natten til torsdag oplevelsen af at spille foran 50.000 tilskuere på det legendariske Yankee Stadium.

Desværre for de to danskere, tabte New York Islanders med 1-2 til lokalrivalerne New York Rangers, hvis svenske målmand Henrik Lundqvist storspillede på vejen mod sejren.

De to danske barndomsvenner fra Herning blev ikke noteret på pointtavlen i en kamp, hvor New York Islanders bragte sig foran med 1-0 sent i anden periode.

Rangers udlignede i periodens sidste minut - mindre end et minut efter, at Islanders' Brock Nelson havde scoret kampens første mål.

På det tidspunkt havde 50.027 tilskuere i baseball-arenaen fået sig en kold, men stor oplevelse. Udendørskampen begyndte i en temperatur på minus fem grader, og det blev kun koldere efterhånden som aftenen skred frem.

New Yorks NHL-klubber spillede to kampe på Yankee Stadium. I søndags vandt New York Rangers også over New Jersey Devils i baseball-arenaen.

Efter 56 af 82 kampe i sæsonen, er danskerklubben med 50 point nummer 14 i Eastern Conference - et stykke efter slutspilspladserne. Frederik Andersens Anaheim er fortsat NHL's bedste hold med 83 point for 55 kampe - fire point bedre end Chicago.

Tre udendørskampe i NHL har i løbet af de seneste fem dage trukket mere end 150.000 tilskuere. Ydermere var godt og vel 100.000 tilskuere på plads, da Detroit og Toronto mødtes den 1. januar.

- Det har været utrolig måned med fantastiske begivenheder. Det her er en sæson, vi kommer til at huske meget længe, siger NHL's topchef Gary Bettman ifølge nyhedsbureauet AFP.

Verdens bedste ishockeyliga spiller yderligere to udendørskampe i Chicago og Vancouver i marts.