Danskerklub kan vælte ærkerival af tronen

Skrevet af admin

12/09/2015

Dagens topnyheder

Det er 11 år siden, at Flensburg-Handewitt vandt det tyske mesterskab i håndbold for første og hidtil eneste gang.

Siden har THW Kiel vundet Bundesligaen 10 gange i 11 forsøg.

Men måske bliver 2015/16-sæsonen endelig tidspunktet, hvor danskerklubben Flensburg-Handewitt får sat den nordtyske ærkerival på plads.

- Der er ingen tvivl om, at det er det bedste spillermateriale, Flensburg-Handewitt har haft i en årrække.

- Der er et styrket potentiale. Det gør, at holdet selvfølgelig er guldkandidat, også fordi Kiel er svækket, siger Jeppe Haugaard, ekspertkommentator på TV3 Sport.

Andre håndboldkyndige som Rhein-Neckar Löwens danske cheftræner, Nikolaj Jacobsen, har peget på Flensburg-Handewitt som favorit til at vinde Bundesligaen.

Det skyldes ikke mindst, at holdet har styrket bredden, så flere kvalitetsspillere end tidligere skal løfte holdet.

- Vi har fået et rigtig godt hold med nogle gode tilgange, siger venstrefløjen Anders Eggert.

Flensburg-Handewitt har blandt andre hentet danskerne Rasmus Lauge og Henrik Toft Hansen hos henholdsvis Kiel og HSV, så der nu er syv danskere i klubben.

- De er kommet rigtig godt ind på holdet, og systemet passer perfekt, for vi spiller meget som det danske landshold.

- Vi har 16 dygtige spillere, så vi kan stille med to superhold til træning. Det giver lidt ekstra, at der er kommet flere gode spillere til, og at alle kan tale tysk.

- Desuden er vi mange spillere, der har spillet sammen i lang tid, så vi har en god ballast. Og så har det flasket sig for os i kampene mod Kiel og HSV, som var tætte, siger Eggert.

Flensburg-Handewitt har vundet sæsonens fire første kampe i Bundesligaen, blandt andet 30-25 hjemme over Kiel og 22-21 ude over HSV.

Mens Boxer Herreligaen i Danmark afvikles med et slutspil, spilles Bundesligaen som en turnering med 34 runder, hvor holdet med flest point til sidst tager titlen. Det betyder, at alle kampe er ekstremt vigtige at vinde.

- I ligaen kan man ikke tillade sig at have udfald, og det har tidligere været vores problem.

- Nogle gange har vi haft skader, og andre gange har vi dummet os, hvilket Kiel per tradition ikke har gjort, siger Eggert, der fortsat har Kiel som guldfavorit.

Lørdag spiller Eggert og co. hjemme mod Melsungen, der ligeledes har maksimumpoint efter fire runder. Topkampen begynder klokken 19.

/ritzau/