Danskerklub udelukkes fra europæisk fodbold i tre år

Den hollandske fodboldklub FC Twente, der har danske Joachim Andersen i truppen, er tirsdag blevet udelukket fra at deltage i europæiske turneringer de kommende tre sæsoner.

Det er Det Hollandske Fodboldforbund (KNVB), der straffer Twente, fordi klubben angiveligt har taget imod en økonomisk indsprøjtning på cirka 37 millioner kroner fra investorer, der til gengæld fik retten til at tage beslutninger om eventuelle spillersalg af syv spillere.

Og det strider mod internationale fodboldregler at lade eksterne investorer bestemme, hvornår en spiller eventuelt skal sælges eller ej.

Derfor burde Twente heller ikke have deltaget i sidste sæsons udgave af Europa League, hvor holdet blev slået ud i kvalifikationsrunden inden gruppespillet.

- Baggrunden for straffen er, at Twente uretmæssigt har modtaget en europæisk licens og deltog i Europa League i 2014/2015-sæsonen. Den opnåede licens er baseret på ufuldstændige og unøjagtige oplysninger, lyder det i en erklæring fra KNVB.

Twente ligger aktuelt nummer 16 ud af 18 hold og har derfor langt op til en europæisk placering. Klubben kan dog glæde sig over, at straffen ikke blev hårdere.

Ifølge Reuters har der været spekuleret i, at klubben muligvis ville miste licensen til at spille professionel fodbold i det hollandske ligasystem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip