Danskerklubben Kiel får ungarske stryg i CL-semifinale

30/05/2015

Det bliver ungarske Veszprém, der skal møde Jesper Nøddesbo og FC Barcelona i Champions League-finalen i håndbold.

I lørdagens semifinale ved Final 4-stævnet i Köln skruede Veszprém op for tempoet i anden halvleg mod Kiel og vandt med overbevisende 31-27 efter pausestillingen 13-13.

René Toft Hansen kæmpede hårdt for Kiel, men danskeren var hæmmet af, at han allerede efter 25 minutter havde pådraget sig to udvisninger. Offensivt bidrog den danske stregspiller med to mål på to forsøg.

Playmaker Rasmus Lauge og målmand Kim Sonne Hansen spillede ingen rolle i kampen for Kiel.

I første halvleg havde Kiel overtaget og var ad flere omgange foran med tre mål. Veszprém holdt sig dog inde i opgøret, og ved pausen var stillingen lige.

Seks minutter inde i anden halvleg havde ungarerne anført af en velspillende Laszlo Nagy opbygget et forspring på fire mål, og det hul var for stort til, at Kiel kunne indhente det trods en flot opbakning fra størstedelen af tilskuerne.

Veszprém havde muligheden for mere eller mindre at lukke kampen ved 27-22, da klubben også havde fremtvunget et straffekast. Men Steinar Ege kom ind og reddede for Kiel, der svarede tilbage med scoring i den anden ende samt en udvisning til Veszprém.

Dermed kunne afslutningen være blevet rigtig tæt, men der var aldrig mindre end to mål mellem holdene. Det skyldes blandt andet godt målmandsspil af Veszpréms Mirko Alilovic.

Kiel spiller bronzekamp søndag mod polske Vive Kielce, inden Barcelona og Veszprém mødes i kampen om Europas håndboldtrone.