Danskerne binder renten i længere tid

Det gør de to- til femårige rentetilpasningslån til de mest populære i øjeblikket. Når der tages højde for indfrielser og afdrag, så er nyudlånet for rentetilpasningslån med en rentebinding på mellem to og fem år steget suverænt mest.

Den type lån er gennem det seneste år vokset med 64 mia. kroner. I samme periode er de etårige rentetilpasningslån dykket med 47 mia. kr.

»Der er en klar tendens til, at boligejerne vælger mere rentesikkerhed på deres realkreditlån. Vi har set en tydelig fremgang for rentetilpasningslån med en rentebinding på mellem to og fem år og i mindre omfang for fastforrentede lån. Udviklingen er sket på bekostning af de etårige rentetilpasningslån«, siger Jan Knøsgaard, vicedirektør i Realkreditrådet.

»De seneste fem års rentefald har fået mange boligejere til at vælge lån med kort rentebinding. Det er ikke til at sige, hvor længe boligrenterne kan blive på det nuværende lave niveau, men udviklingen peger på, at nogle boligejere allerede er i gang med at fastlåse boligydelsen for de kommende år,« siger Jan Knøsgaard.

Han fremhæver samtidig, at omkostningerne ved at finansiere ejerboligen med de helt korte rentetilpasningslån er steget. Og det kan være en del af forklaringen på, at flere vælger lån med længere rentebinding.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip