Danskerne: Disse forseelser bør OGSÅ give klip i kørekortet

Det viser en meningsmåling, som YouGov har foretaget for Codan og Søndagsavisen. Det tal kommer bag på direktøren fra Rådet for Sikker Trafik.

- Det er et overraskende stort tal. For en meget stor del af de personer, der statistisk set tilkendegiver, at de vil have denne straf, kører altså selv rundt med mobilen i hånden," siger Mogens Kjærgaard Møller til Søndagsavisen.

Og det har Morgens Kjærgaard Møller aldeles ret i.

52 procent af alle danskere har snakket i telefon under kørslen, mens 35 tilstår, at de har sendt sms’er, mens de har siddet bag rettet i en kørende bil. Det viser samme undersøgelse. Får danskerne en hårdere straf for det, flertallet alligevel gør i dag, vil det ifølge trafiksikkerhedseksperten have målbare konsekvenser.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det vil have en forebyggende effekt. Men politikerne skal gøre op med sig selv, om det står mål med alle de administrative omkostninger, det vil medføre at skulle give klip for det," slår han fast.

55 procent af alle danskere oplyser i øvrigt, at de har set farlige situationer i trafikken. Fordi andre trafikanter havde fokus på telefonen frem for deres kørsel.

For to år siden steg bøden for at tale i håndholdt mobiltelefon eller sms’e under kørslen fra 500 kroner til 1.500 kroner.

Men indtil videre giver forseelsen ikke klip i kørekortet.

Dagens Gossip