Danskerne dropper den dyre el

Ifølge avisen er der historisk mange, som undersøger prisen på øl og skifter den vante leverandør ud. Det viser opgørelser fra Dansk Energi, som står bag hjemmesiden elpristavlen.dk. Her kan man sammenligne de forskellige selskabers priser og produkter, og det førte til 259.104 klik i de første fire måneder af 2013 mod 117.242 i samme periode året før.

»Langt flere orienterer sig i elmarkedet end tidligere. Det kan skyldes, at krisen har kradset, og mange vil se, om de kan spare penge,« siger Thomas Krogh, afdelingschef i Dansk Energi.

Han forklarer, at der er stor konkurrence på området og potentielt også mange penge at spare.

»Jeg vil næsten sige, at strømmen bliver foræret væk for at kunne kapre kunder,« siger han til Jyllands-Posten.

For de forbrugere, der ikke skifter produkt eller leverandør koster el cirka 43 øre pr. kWh, mens det hos nogle selskaber er muligt at få et introduktionstilbud på 12 øre pr. kWh. Dertil kommer transport af strømmen, skatter og afgifter.

En anden forklaring på, at så mange forbrugere er interesseret i at finde en ny elleverandør kan være, at stigende priser i 2012 betød, at forbrugerne måtte betale mere for el end tidligere. Det kan forklare, hvorfor 220.000 husstande - svarende til seks-syv procent af kunderne - skiftede elleverandør i 2012.

Forbrugerrådet mener dog, at langt flere danskere burde skifte elselskab.

»Vi strækker ikke armene i vejret i begejstring. Denne andel er langt fra tegn på et velfungerende marked, men der er tale om en start på en langsom bevægelse,« siger chefkonsulent i Forbrugerrådet Martin Salamon.

Dagens Gossip