Danskerne er i sparehumør: Julegaver købes brugt

Skrevet af admin

19/12/2013

Dagens topnyheder

Danskerne er vilde med at købe brugt hos hinanden. 2013 ser ud til at sætte rekord for handlen med brugte varer - og julegaven køber vi også gerne uden original indpakning.

Det viser en opgørelse fra Spar Nord og DBA, Den Blå Avis, som også viser, at det især er smykker og tøj, der topper listen over årets største, brugte julegavehits.

Med kun få uger tilbage af 2013 forventer DBA en omsætning på 10 millioner varer i år mod 7,4 millioner varer i 2012. Det svarer til en fremgang på godt 35 procent.

- Den økonomiske krise har i høj grad fået os i sparehumør, og det kommer til udtryk inden for mange forskellige former for forbrug, siger cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm.

Og det er ikke mindst op mod jul, at vi får gang i handlen med brugte varer. Siden begyndelsen af november har danskerne handlet varer hos DBA inden for de fem mest populære gavekategorier for næsten en milliard kroner.

- Vi køber økonomiske biler, sparer rekordmeget op og er tilbageholdende med at stifte gæld. Så man kan roligt sige, at det er blevet en folkesport at spare, og det slår også igennem på julehandlen, hvor vi gerne vil have pengene til at række lidt længere, siger cheføkonomen.

Og lige som sidste år er det tøj, spillekonsoller, legetøj og smykker, vi gerne køber brugt, viser en opgørelse fra Spar Nord og DBA baseret på handelsaktiviteten fra uge 45 og frem til uge 50.

Hos DBA mener man, at fremgangen også skyldes, at det er blevet lettere at købe og sælge brugt, efter det i år er blevet muligt at annoncere varer til salg på mobiltelefonen.

- Det er i år blevet hurtigere og nemmere at sælge, hvis bare du har en telefon ved hånden. Det er uden tvivl med til at lokke flere sælgere frem, siger kommunikationskonsulent hos DBA Anders Rasmussen.

/ritzau/