Danskerne er ikke glade for e-cigaretter

Ifølge Charlotta Pisinger, der er forskningsoverlæge på Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, er det udtryk for en sund skepsis.

»Problemet med e-cigaretter er, at der ikke er nogen regulering af produktet. En stor del af dem produceres for eksempel i Kina i små skure under fuldstændig ukontrollerede forhold,« siger hun til Søndagsavisen.

Næsten alle mærker benytter kølervæske for at kunne lave dampen, siger hun, og der er fundet stoffer i e-cigaretter, der kan virke kræftfremkaldende. Ingen undersøgelser har endnu dokumenteret, om e-cigaretter har helbredsskadelige virkninger på lang sigt. Man ved imidlertid, at de er mindre farlige end almindelige cigaretter, selvom der er fundet skadelige stoffer i dem, skriver Søndagsavisen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Flere end hver anden mener ikke, at det er i orden, at man må ryge e-cigaretter på restauranter og arbejdspladser, viser Søndagsavisens undersøgelse. Hver fjerde er bekymret for passiv rygning, og hver anden synes ikke, at det er i orden at ryge e-cigaretter indendørs, skriver Søndagsavisen.

Dagens Gossip