Danskerne er kedelige nytårsaften: Vil helst blive hjemme

Europæerne valfarter som aldrig før til hippe storbyer som Berlin, Prag og Dublin for at fejre nytår. Men vi danskere er ikke hoppet med på trenden. Vi bliver nemlig herhjemme. Som altid.

- Det er lige som om, at jo mere internationalt – jo mere globalt tingene opfattes – jo mere jordnære bliver vi. Og jo vanskeligere bliver det for os at opgive traditionerne. Vi vil gerne se 90 års fødselsdag, vi vil gerne spise vores nytårstorsk og ungerne skal ud og skyde krudt af ude i haven – det er en af de fester, hvor alting bare ligger klippefast, siger livsstilsekspert og tidligere vært i DRs ”Kender du typen”, Niels Folmann.

Kig uden for landets grænser

Og ifølge ham skyldes den manglende danske nytårsfantasi – at vi ikke ved nok om, hvordan det nye års komme fejres uden for landets grænser.

- Vi skal se nogen flere billeder af, hvad der foregår. Det vi ser 1. januar om morgen efter nytårskoncerten, er billeder af de samme raketter fra syv forskellige store pladser rundt omkring i Europa. Og det er ikke fængslende nok. Vi skal tættere på, hvordan lokalbefolkningen rundt omkring i de enkelte lande fejrer nytår på en anden måde end vi gør. Og dermed inspireres til at gøre noget nyt, end vi er vant til.

Ryst posen og flyv væk

En af de europæiske byer, der byder på en alternativ nytårsoplevelse, er Dublin. Og ifølge Rikke Aagaard Petersen fra Tourism Ireland, er der mange gode grunde til, at vi danskere bør ryste posen lidt – og fejre nytåret udenfor landets grænser.

- Man fejrer jo nytårsaften på vidt forskellige måder rundt omkring på kloden. Og det er enormt spændende at opleve de kulturforskelle, der findes. Og heldigvis skal man ikke længere væk end til for eksempel Dublin – for at få en helt anden nytårsoplevelse, end man er vant til - med farverige parader og optog, musik og andre festlige indslag, som man ikke ser herhjemme, hvor normen mere er at spise lidt hjemmelavet mad og fyre en raket af, når klokken slår tolv.

Se videoen nedenunder...

//Make Sense

Dagens Gossip