Danskerne er mest stolte af håndboldlandshold

Der er intet som sport, der kan samle den danske nation. Men en ny undersøgelse viser, at der er meget stor forskel på, hvilke sportsgrene og landshold, vi er stolte af.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

Hele 43 procent af danskerne betror sig til kvinde- og herrelandsholdene i håndbold som landets ultimative sportshelte. Håndboldkvinderne er det landshold, flest danskere er stolte af, nemlig 23 procent, mens håndboldherrerne kan mønstre 20 procent af befolkningen. Til sammenligning er 7 procent af danskerne mest stolte af landsholdene i fodbold.

- Håndboldkvindernes flotte præstation ved VM i december har understreget, at håndbold for alvor har bidt sig fast som en nationalsport i Danmark. Som sponsor for herrelandsholdet er det fantastisk, at også herrernes kvaliteter og præstationer gør mange danskere stolte, og vi ser meget frem til at støtte dem i deres guldjagt under EM på hjemmebane om få dage sammen med danskerne, siger Ole Lund, marketingdirektør hos Totalkredit.

Hver anden vil følge EM i herrehåndbold

I gennemsnit fulgte langt over en million danske seere med, da kvindehåndboldlandsholdet i december spillede VM i Serbien. I januar kommer turen til de danske håndboldherrer, når Danmark er vært ved EM i herrehåndbold, og ifølge undersøgelsen regner mere end hver anden dansker med at følge holdets kampe, når de skal forsvare titlen som europamestre.

- Håndboldherrernes flotte præstationer med EM-guld i både 2008 og 2012 har fået flere og flere danskere til at iklæde sig rødt og hvidt og heppe med. Undersøgelsens resultater bekræfter den enormt store opbakning, vi forventer at få hos danskerne, og der er lagt op til noget af en håndboldfest i januar, slutter Ole Lund.

EM i herrehåndbold i Danmark skydes i gang på søndag.

Dagens Gossip