Danskerne er vilde med skønhedsoperationer: Her er de 5 mest populære indgreb

Danskerne lægger sig i stigende grad under kniven for at få rettet på deres krop og udseende.

De nyeste tal fra Landspatientregisteret og Sygesikringsregisteret viser således, at der i 2013 var 1.866 kvinder, der fik en brystforstørrende operation i det private regi i Danmark, mens tallet steg i 2014 til 2.136 indgreb.

Blandt mænd er især fedtsugning i højsædet, og her fik 90 mænd et sådan indgreb i 2013, mens tallet for kvinder var 684. Tallene steg i 2014 til henholdsvis 101 og 821.

Dertil kommer tallene fra offentlige klinikker, som kun øger antallet af danskere, der får lavet indgreb, der forskønner deres krop.

Medicinsk turisme hitter
Tallene dækker heller ikke det stigende antal danskere, der rejser ud af landet for at få operationerne billigere:

- Medicinsk turisme vokser og vokser. P.t. rejser cirka 4.000 danskere ud i verden om året for at få foretaget et plastikkirurgisk indgreb, hvoraf syv procent kommer til os. De internationale tal er meget større, så vi taler om en milliardforretning, siger salgsdirektør Michael Dalgaard fra skønhedsklinikken Luxuskirugi i Kaunas i Litauen til Dagens.dk.

Læs også: Se den her: Video af kirurg, der fjerner mandler, er et kæmpe YouTube-hit

De fem mest populære indgreb
Hans arbejdsplads dækker over tyve fagområder indenfor kirurgi og har specialiseret sig i smertebehandling og skønhedskirurgi. 

Stort set alle ønsker kan blive virkelighed, og der er især fem steder på kroppen, danskerne ønsker at få ændret, uddyber han:

- Som det ser ud nu, ligger bryst- og maveoperationer, hvor noget af det overskydende fedt bliver brugt som ’fillers’ i ansigtet, på patienten på toppen af danskernes favouritliste og herefter følger "but lift", lårløft og tandregulering.

Klinikken beskæftiger sig derudover med overvægtskirurgi, gynækologi, hofte-og knæimplantater med mere.

Her ses et såkaldt butt-lift:

Foto: Luxuskirurgi

Mødre vil under kniven
Michael Dalgaard uddyber med at sige, at der sådan set ikke er nogen grænse for, hvad folk drømmer om at få forbedret i forhold til deres udseende.

- Den mest revolutionerende operation er "Mommy Makeover'en", der tilbydes til kvinder, der har født børn, og som ønsker at bringe kroppen tilbage i den tilstand, den var i før graviditeten. Det gøres forenklet ved, at kirurgen skærer den slappe hud omkring maven væk og transplanterer noget af det overskydende fedt ind i kvindens bryster, siger Michael Dalgaard.

Læs også: Kamilla har fået en 'Mommy Makeover': Endelig har jeg fået friheden til at være den, jeg er

Eksempler på Mommy Makeover er:

Foto: Luxuskirurgi

Foto: Luxuskirurgi

Må afvise kunder
Michael Dalgaard mener ikke, at der er den store forskel på, hvad unge og ældre kvinder ønsker at få foretaget af indgreb ved deres udseende. Det mest opsigtsvækkende er stigningen af mænd, der i stigende grad har fået vækket interessen for ingrebene:

- Tyve procent af vores patienter er i dag mænd, og tallet er stigende. Mænd har som kvinder også forskellige ønsker til at få forbedret deres udseende, men det er mest "Tummy Tuck" og fedtsugning, de gerne vil have lavet hos os, siger Michael Dalgaard.

Læs også: Hun smørrer æggehvide i hele ansigtet: Forklaringen bag er genial

Meget er muligt, og til spørgmålet om, hvorvidt der er en etisk grænse for, hvad han som kirurg kan stå inde for, svarer han:

- Vi gør os ikke til dommere over for eksempel størrelser på bryster, men hvis det ikke er sikkert at udføre operationen, eller patienten vil have så store bryster, at riskoen for komplikationer er for stor, så siger vi nej. Det gør vi for eksempel også, hvis patienten ikke har en realistisk forventning og tror, det hele er Photoshop uden risiko. Vi afviser cirka hver syvende patient, siger Michael Dalsgaard.

Læs også: 10 tegn på at din kvinde føler sig afslappet i jeres forhold

Urealistiske forventninger
Udover at afvise folk, går en stor del af kirurgernes opgave ud på at forklare patienterne om risikoen, der er forbundet med den forestående operation, beretter han. Blandt andet fordi at alt for mange især unge piger forventer, at det er helt risikofrit at gennemgå en plastikkirurgisk operation, oplyser Michael Dalsgaard og afslutter:

- Alle kvinder er smukke, som de er, men i vores branche kan vi rette op på kroppens udseende efter for eksempel en graviditet. Jeg modtager dagligt mange mails og sms-beskeder med: "I har gjort mig lykkelig". Jeg er altså med til at gøre folk glade, og det er en af grundene til, at jeg esker mit job, slutter Michael Dalgaard.

Foto: Luxuskirurgi

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip