Danskerne fik 89 millioner digitale breve sidste år

Skrevet af admin

21/01/2016

Dagens topnyheder

Breve fra SU-Styrelsen og lønsedler lander nu i højere grad i danskernes digitale postkasser i stedet for at dumpe ind ad brevsprækken.

I alt modtog borgere og virksomheder 89 millioner digitale breve fra det offentlige i 2015, viser nye tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Det er næsten dobbelt så mange som i 2014, hvor knap 48 millioner breve blev sendt digitalt til danskerne.

- Myndighederne i den offentlige sektor er blevet ekstremt gode til at sende digitale breve ud til virksomheder og borgere, fortæller kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen, Louise Palludan Kampmann til Ritzau.

Og der er ifølge hende en klar fordel ved at modtage sin post fra det offentlige som en e-mail.

- Der er en meget høj grad af sikkerhed i den digitale postkasse. Du kan stole på, at det, der kommer i den digitale postkasse, er sikkert og uden spam og reklamer, siger Louise Palludan Kampmann.

Styrelsens ambition er, at 80 procent af i alle breve til borgerne skal være digitale. Men det er først i foråret, at tallene bliver endeligt opgjort.

Selv om folk generelt er gode til at få åbnet posten, selv når den ikke kommer i almindelige kuverter, er det dog en af udfordringerne ved den digitale post, erkender Louise Palludan Kampmann.

- Det er jo en gammel vane for os at åbne vores fysiske postkasse. Men efterhånden bruger vi også mere og mere tid foran computeren, og derfor vil det også i højere grad blive en vane for os at få tjekket vores digitale post, siger hun.

Og mens de digitale postkasser bugner, deler postvæsnet færre breve ud.

Mængden af breve i Danmark har været stærkt faldende de seneste år, og ifølge tal fra Post Nord er brevmængden i dag mere end halveret siden 2003.

/ritzau/