Danskerne flygter fra parkeringsskader

Buler, ridser og glasskår. Det er synet, der møder danskerne, når de kommer ud til en parkeringsskadet bil.

Det er dog langt fra alle, der finder synderen. 77 procent af de parkeringsskader, der laves i Danmark, bliver ikke fulgt op med en seddel i forruden eller anden besked fra synderen. Faktisk har mere end hver anden dansker oplevet at få en eller flere parkeringsskader på sin bil.

Det viser en ny undersøgelse, som Gallup TNS har lavet for Gjensidige Forsikring.

- Parkeringsskader er noget rigtig mange af os har været ude for. Men for den der laver skaden, er det unødvendigt at stikke af, da den lovpligtige ansvarsforsikring ofte dækker skaden udover den valgte selvrisiko. Og hvis der er vidner til ulykken, ender skadevolder alligevel med at få ansvaret, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic Gjensidige Forsikring.

Hvem gør det?

Til trods for at hele 77 procent har oplevet, at andre er stukket af efter at have lavet parkeringsskader på deres bil, er det kun få, der indrømmer, at de selv har gjort det. Blandt alle adspurgte svarer blot 4 procent, at de har lavet en parkeringsskade og har undladt at efterlade deres oplysninger til ejeren af bilen.

- Når så mange har oplevet, at deres biler er blevet efterladt med parkeringsskader, så overrasker det, at så få svarer at have gjort det selv. Måske skyldes det, at man er pinlig berørt over at have lavet skaden. Mange lægger måske slet ikke mærke til, at de har ramt en anden bil. Og for nogle kan det være et spørgsmål om stolthed, når man ikke vil påtage sig skylden. Men der er ingen stolthed i at løbe fra sit ansvar, siger Kim Rud-Petersen.

Dyrere for offeret end synderen

Synderen af en parkeringssakde efterlader ejeren af den skadede bil med en regning, der potentielt er større end den selvrisiko, synderen skal af med.

- I snit koster reparationen af en parkeringsskade mellem 5.000 og 6.000 kroner. Og vi kan alle komme til at ramme en anden bil i forbindelse med parkering. Men det er ikke kun dårlig stil, hvis man stikker af uden at efterlade sine personlige oplysninger. Det kan også blive rigtig ærgerligt for ejeren af den bil, der har fået skaderne, hvis vedkomne ikke har kaskoforsikring, slutterKim Rud-Petersen.

Dagens Gossip