Danskerne gider ikke længere mælk

Når danskerne sætter sig ved middagsbordet, bliver maden i stigende grad skyllet ned med vand eller sodavand i stedet for mælk.

Endnu ikke offentliggjorte tal over mælkeforbruget i 2012 viser, at danskerne i gennemsnit drak 93 kilo mælk, mod 160 kilo i 1970. Kun i 2005 var det lavere med blot 91 kilo.

Det skriver Politiken lørdag.

Ulla Toft, seniorforsker og ernæringsekspert ved Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed, er ærgerlige over udviklingen.

- Det ærgrer mig, at mælken vælges fra, for det er en nem genvej til at få sundhed ind i kosten.

- Man skal ikke bælle mælk, men med en halv liter om dagen får man både den nødvendige kalk og en stribe næringsstoffer, som har gavnlige sundhedseffekter, siger Ulla Toft til Politiken.

Ifølge Ulla Toft og andre ernæringseksperter kan nedgangen forklares med, at danskerne er blevet fedt- og mælkeforskrækkede.

Mælken har blandt andet tabt terræn til sodavand - og i særlig grad til vand.

Politiken skriver således, at danskernes forbrug af to-go kildevand er eksploderet. I 2011 købte vi 124 millioner liter vand, mod blot 70 tilbage i 2010.

At danskerne i stigende grad foretrækker kildevand kommer bag på chefen for strategi og forretningsudvikling i Mejeriforeningen, Jan Hermansen.

- Det er med dyb undren, at vi kan konstatere, at forbrugerne gerne betaler langt mere for en liter kildevand end for mælk, som jo er langt dyrere at producere, siger Jan Hermansen til Politiken.

Nedgangen sker på trods af, at mælk i dag er billigere end for 30 år siden, da forbruget var højt.

Jan Hermansen erkender, at Mejeriforeningen nu skal kigge indad, for at nå ud til danskerne og dermed øge salget af mælk.

- Vi har nok for længe taget det som en selvfølge, at vi var et mælkeland, siger Jan Hermansen til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip