Danskerne: Giv sexarbejdere dagpenge

Over halvdelen af danskerne mener, at prostituerede skal kunne få dagpenge eller sygedagpenge.

De skal have de samme rettigheder som andre i forhold til arbejdsmarkedslovgivningen.

En Megafonmåling lavet for Politiken og TV 2 viser, at 56 procent af de adspurgte mener, at prostitution bør ligestilles med andre erhverv.

Og at de prostituerede skal have ret til at melde sig ind i en a-kasse og få mulighed for at få dagpenge og sygedagpenge. Kun 24 procent er uenige.

Regeringen har droppet planer om et forbud mod sexkøb. Og Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, er kraftigt imod idéen.

Han mener, at dagpengeret for ledige prostituerede vil betyde, at folk ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret.

- Konsekvensen af at sidestille prostitution med andre erhverv vil være, at du kan sende ledige i arbejdsprøvning eller aktivering på et bordel. Skal jobcentre så kunne efteruddanne folk til at blive prostituerede, siger han til Politiken.

Venstre er heller ikke med på idéen. Ligestillingsordfører Fatma Øktem (V) siger, at man i Venstre ikke ser prostitution som et erhverv på lige fod med andre, og derfor kan "vi heller ikke se for os, at de skal kunne være i a-kasse".

Debatten om prostitution brød igen ud, efter at et afsnit af DR's dramaserie "Borgen" for en uge siden handlede om politikeres syn på prostitution.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip