Danskerne giver 13 millioner kroner til fattige kvinder

Det er ikke kun mønter og sedler, der er faldet ned i Folkekirkens Nødhjælps indsamlingsbøsser søndag, da mere end 19.000 frivillige var ude at samle ind.

De 13 millioner kroner til verdens fattigste kvinder blev i høj grad også hentet ind via mobilbetalinger som Mobile Pay og Swipp. Faktisk er mobilbetalingerne fordoblet siden sidste år.

Det fortæller Kenneth Kamp Butzbach, som er engagementschef i Folkekirkens Nødhjælp.

Og han er glad for, at de nye betalingsmuligheder er vundet frem i de danske hjem.

- Vi er jo begyndt at bruge færre kontanter, og da de ellers har været hovedkilden, når vi modtager donationer, så er det meget glædeligt, at nye muligheder springer på banen, og at folk tager imod det.

Og selv om vi har puttet en million kroner mindre i sparebøsserne sammenlignet med sidste år, så er generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen glad for, at så mange danskere har haft lyst til at give penge.

- Danskerne har igen vist, at de gerne vil dele med mennesker, som har brug for hjælp. Og at danskerne heldigvis ikke er handlingslammede over for konsekvenserne af de krige og den sult, der rammer Verden lige nu.

- Det er fantastisk, at danskerne bliver ved med at gøre en forskel. Især tak til de tusindvis af frivillige, der brugte en del af deres søndag på at gå fra dør til dør, lyder det fra Birgitte Qvist-Sørensen i en pressemeddelelse.

Temaet for årets indsamling var verdens fattigste kvinder, da Folkekirkens Nødhjælp mener, at behovet her er størst. Ifølge Kenneth Kamp Butzbach skal pengene blandt andet gå til at styrke kvindernes rettigheder.

- Vi arbejder meget i lokalsamfundet, hvor vi arbejder på at give kvinderne mere viden og information, som fører til netværk og på den lange bane til mere selvtillid.

Folkekirkens Nødhjælp arbejder i 26 lande og har 215 medarbejdere rundt om i verden og 150 i Danmark.

/ritzau/

Dagens Gossip