Danskerne googler om snapchat, sport og shawarma

Hvad har kalorieindholdet i en shawarma, astronauten Andreas Mogensen, den nye snapchat og den transseksuelle tidligere OL-stjerne Caitlyn Jenner til fælles?

Svar: Det brogede udbud af emner topper listen over de hurtigst voksende googlesøgninger blandt danskerne i 2015.

Det fremgår af en opgørelse, som Google har offentliggjort.

- Opgørelsen viser, hvilke søgninger og emner der trender hos danskerne lige nu, siger Casper Olsen, analytiker hos Google, til Ritzau.

- Folk bruger os i stigende grad som et leksikon.

Selv om den amerikanske erhvervsmand og håbefulde præsidentkandidat Donald Trump har trukket overskrifter verden over ved at lægge sig ud med alt fra kvinder og handicappede til muslimer, er det den tidligere OL-helt Bruce Jenners forvandling til kvinden Caitlyn, som danskerne har søgt oplysninger om.

Mens Caitlyn Jenner topper listen over søgninger på kendte fra udlandet, ligger Donald Trump "kun" på niendepladsen i den kategori.

Ifølge opgørelsen topper computerspillet Agar.io listen over de søgninger, der tegner sig for den største stigning i Danmark.

Danskerne har især også ønsket at vide mere om solformørkelse, Eurojackpot, cykelløbet Tour de France og folketingsvalget fra i sommer.

Ifølge Google er danskerne i det hele taget blevet flittige til at bruge mobiltelefonen, når vi søger informationer om alt fra den nærmeste kaffebar og indholdet af kalorier i bestemte fødevarer til oplysninger om en politikers ståsted.

Christine Sørensen, talsmand for Google, kalder opgørelsen over danskernes søgninger for "et kig ind i folkedybet".

Google har studeret søgninger fra danske IP-adresser for at kortlægge årets mest populære ord på søgetjenesten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip