Danskerne hamstrer hovedpinepiller

Flere steder i landet er danskerne begyndt at hamstre store mængder smertestillende medicin. Det oplever flere apoteker, viser en rundringning, BT har lavet i Danmarks største byer.

På mandag er det slut med at gå ned på apoteket og købe et stort glas med smertestillende medicin. I stedet skal du forbi din læge og have en recept på de store glas og pakker. Sundhedsstyrelsen har besluttet, at man kun må købe små pakker af svagt smertestillende medicin i håndkøb.

Hvis pakkerne indeholder mere end 10 gram paracetamol, acetylsalicylsyre, phenazon eller fire gram ibuprofen kan du ikke få dem i håndkøb.

Og det er der mange, der har opdaget, fortæller flere apotekere.

»Vi har garderet os og købt ekstra ind. Vi oplever, at folk spørger efter de store pakker og køber mange flere end normalt. Derfor har vi også sørget for at være godt forberedt,« siger apoteker Jesper Guler fra Steno Apotek i København til BT.

Det samme oplever man på Løve Apoteket i Aarhus.

»Vores fingerspidsfornemmelse siger, at folk er begyndt at hamstre lidt. Men vi har ikke indkøbt mere end normalt, fordi vi på apoteket ikke vil opfordre til, at man køber mere smertestillende end højst nødvendigt, siger apoteker Marianne Schmidt til BT.

Samme toner hører man også fra Nørrebro Apotek og Enghave Apotek.

Sundhedsstyrelsen oplyser, at målet med det nye tiltag er at gøre smertestillende medicin mindre tilgængeligt for blandt andet at mindske forgiftningstilfælde og antallet af selvmordsforsøg.

Dagens Gossip