Danskerne handler på nettet som aldrig før

Stigningen i den danske e-handel har aldrig været større end i det seneste halvår, og internetkøb kommer til at sætte rekord igen i 2015, lyder en handelsanalyse.

Analysen fra Foreningen for Dansk Internethandel viser, at der blev omsat for 43,7 milliarder kroner i e-handlen fra 1. januar til 1. juli.

Det er en stigning på 21 procent i forhold til samme periode i fjor, da der blev klikket "køb" for 36 milliarder kroner.

Foreningen skønner, at tallet for i år vil lande i nærheden af 90 milliarder kroner.

- Det er den største omsætningsstigning, vi nogensinde har set inden for et halvår. Vi vurderer derfor, at dansk e-handel i 2015 lander på 164 millioner handler med et totalt forbrug på 90 milliarder kroner.

- Danskerne sætter igen, igen en rekord i e-handel, som snart udgør en fjerdedel af danskernes løbende forbrug, siger foreningens administrerende direktør, Annette Falberg, i en pressemeddelelse.

Foreningen for Dansk Internethandel skønner på baggrund af erfaringer fra tidligere år, at der bliver brugt flere penge i andet halvår. Det skyldes blandt andet julen.

- Vi vover allerede nu at skyde på, at posten og fragtmændene får travlt med at bringe pakker ud i december, da e-julehandlen i 2015 runder de magiske 10 milliarder kroner, siger Annette Falberg.

I alt blev der gennemført 69,6 millioner handler i første halvår. Det er 24 procent flere end i samme periode i 2014.

Danmark ligger nummer to på en liste over nethandlende nationer i Europa ifølge tal fra EU-Kommissionen, der har sat tal på den europæiske onlinehandel i 2014.

Øverst er Storbritannien, mens tredjepladsen går til Norge. Sverige er nummer fire og Luxembourg nummer fem.

78 procent af danskerne handlede på nettet i 2014 ifølge tal fra EU-Kommissionen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip