Danskerne har aldrig haft så mange biler som nu

Skrevet af admin

27/01/2014

Dagens topnyheder

Bestanden af personbiler nåede op på 2.278.000 ved årsskiftet 2013-2014, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er det højeste niveau, der er talt siden 1961, hvor statistikken blev indført.

Finanskrisen har ikke mindsket danskernes appetit på nye biler. Alene i 2013 blev der registreret godt 180.000 nye personbiler, hvilket også er rekord.

Chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer siger i en skriftlig kommentar til tallene, at selv om danskerne køber mange biler, bruger vi ikke rekordmange penge på dem.

- Det skyldes, at det hovedsageligt er små benzinøkonomiske biler, der bliver langet hen over disken. Det fremgår således også tydeligt af dagens tal, at danskerne har været særdeles flittige til at skifte den gamle bil ud over de seneste år, siger Tore Stramer.

Der er udsigt til, at den danske bilpark bliver ved med at vokse de kommende år.

- Der er yderligere meget, der tyder på, at bilparken fortsat vil vokse støt over de kommende år, således at der er udsigt til, at bestanden runder 2,4 millioner biler i 2017.

- Hvorvidt fremgangen kommer til at gavne privatforbruget, er dog usikkert. Fortsætter styksalget med at bliver båret frem af de meget billigere biler, bliver bidraget til det samlede privatforbrug beskedent, mener Tore Stramer.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at gennemsnitsalderen for personbilerne er 9,2 år eller næsten 0,1 år mindre end for et år siden.

/ritzau/