Danskerne har den største tiltro til huspriserne i fem år

Det er Greens Analyseinstitut, der for Børsen har lavet en meningsmåling, der viser at 53 procent af danskerne tror på stigende huspriser i de kommende 12 måneder, mens kun knap hver tiende forventer faldende priser.

For bare en måned siden var det 43 procent, der forventede en stigning. Det vil sige, at der fra maj til juni er tale om den største forbedring i boligtilliden i næsten et år, skriver Børsen. Og flere af landets eksperter giver danskerne ret i, at det er nu priserne begynder at stige og for alvor har bidt sig fast.

»Jeg tror danskerne får ret, når det gælder landsgennemsnittet. Men det vil komme til at afspejle sig på den måde, at de fem-ti største byer, kommer til at trække noget mere, og så vil man se falde andre steder i landet, fordi det stadig til være svært at afsætte husene i de områder,« siger cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm til Børsen.

Og stigningerne dækker over en meget forskelligartet udvikling. Optimismen er størst i hovedstadsområdet og de større byer, hvor udkantsområderne stadig har svært ved at af afsat grundene.

Cheføkonom i Sydbank, Peter Jakobsen forventer da også en flad udvikling i Syddanmark, men giver Jens Nyholm ret i, at stigningerne vil være meget opdelte, med opsving i knudepunkterne og fald både vestpå og i Sønderjylland, skriver Børsen.

Optimismen kommer samtidig med en forbedret forbrugertillid, ledigheden faldt i maj og konjunkturbarometret for industrivirksomhederne peger også den rigtige vej. Desuden holder de fortsat lave renter hånden under huspriserne.

»Man må på baggrund af den lave rente forvente en svag stigning i boligpriserne. Jeg forventer også, at vi ser, at bestanden af usolgte boliger falder. Vi vil også se, at de store rabatter ved hushandler vil aftage,« siger Curt Liliegreen, sekretariatschef for Boligøkonomisk Videncenter.

Han tror dog ikke, at der vil komme en ny priseksplosion, som i årene inden finanskrisen.

»Glem store prisstigninger. Det er ikke det, vi står over for. På et tidspunkt vil renterne stige, og det vil ryste opsvinget på boligmarkedet. Dermed er der en ny risiko for prisfald, afhængig af timingen af det økonomiske opsving,« siger Curt Liliegreen til Børsen.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip