Danskerne har stemt: Her er Danmarks bedste filmcitat

Skrevet af Redaktionen

21/06/2015

Dagens topnyheder

Det er nogle af Danmarks mest populære vaneforbrydere, der står bag Danmarks bedste filmcitat. Det skriver Søndagsavisen.

Det hører til sjældenhederne, at Benny fra Olsen-banden får ret, når han siger 'Skidegodt, Egon', men når det gælder Danmarks bedste filmcitat, giver danskerne ham ret i, at det var skidegodt sagt.

Hele 23 procent af danskerne mener, at Bennys 'Skidegodt, Egon' er det bedste citat fra en dansk film. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen blandt 1.065 danskere, der har stemt på filmcitater udvalgt af avisens filmanmelder og facebook-brugere.

Lige efter kommer Lars Kaalunds ord i 'Den eneste ene', hvor han spørger: 'Hvis I to var ludobrikker, ville I så være slået hjem nu?'. Citatet fik 19 procent af stemmerne.

1. ‘Skidegodt, Egon.’ (23 %) 'Olsen-banden'
2. ‘Hvis I to var ludobrikker, ville I så være slået hjem nu?’ (19 %) 'Den eneste ene'
3. ‘Bare ærgerligt, Sonny-boy.’ (9 %) 'Den eneste ene'
4. ‘Det er en syg høne, der har lagt det æg der.’ (8 %) 'Blinkende lygter'
5. ‘Jeg skal sgu da ha' noget mad, jeg ska' ha' et bad. Jeg stinker af muggen røv. Jeg skal ha' noget coke. Det skal jeg da ha'. Det skal jeg da ha’.’ (7 %)'Blinkende lygter'
6. ‘Du vil gerne være med i hulen, ikk' Mulle?’ (4  %) 'Zappa'
7. ‘Jeg har kraftedme set pollen-tal, der var sjovere end dig.’ (4 %) 'I Kina spiser de hunde'
8. ‘Man kan vel nærmest sige, at der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr og så håne det ved at stikke det op i dets egen tarm bagefter.’ (4 %) 'De grønne slagtere'
9. ‘Jeg fik stress på den ansigt.’ (3 %) 'Adams æbler'
10. ‘Franke, du skuller mig penge.’ (2%) 'Pusher'

Hør de tre bedste her:

Følg Dagens Grin for flere lignende artikler: