Danskerne hedder Peter og Anne

47.007.

Så mange kvinder bar fornavnet Anne per 1. januar 2014 i Danmark, og det gør endnu en gang navnet til den absolutte topscorer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Siden 2007 har Anne siddet solidt på førstepladsen som det mest udbredte blandt de danske kvinder.

Hos mændene har man størst sandsynlighed for at ramme rigtigt, hvis man gætter på, at en mand hedder Peter. Hele 49.811 mænd reagerer ifølge statistikken på det navn.

Navnet kan dog ikke prale af samme stabile topscorer-placering, da det kun er andet år i træk, at Peter har slået Jens af pinden. Jens sad ellers sikkert på tronen i 10 år. Herefter følger fornavnene Lars, Michael og Henrik.

I hælene på Anne følger navne som Kirsten, Hanne, Mette og Anna. Mens Anne er mest forekommende hos kvinder i alderen 49 år, scorer Kirsten højst blandt de 67-årige.

Dykker man ned i navnefordelingen fordelt på aldersgrupper, er de mest populære navne hos de yngste danskere på mellem et og ni år Magnus og Emma.

I seniorklassen sidder Hans tungt på tabellen. Navnet topper i aldersgrupperne 80-89 år, 90-99 år samt 100+ år. Mere spredt fordeler det sig hos kvinderne, hvor Kirsten, Inger og Anna kæmper om de bedste placeringer.

/ritzau/

Dagens Gossip