Danskerne i panik over farlige iPhone opladere

Skrevet af Mere mobil

14/06/2014
Fredag udsendte Apple en meddelelse om, at nogle udgaver af opladeren til iPhone potentielt udgør en sikkerhedsrisiko på grund af risiko for overophedning, der i yderste konsekvens kan ende i brand. Det er denne lader som Apple mener udgør en risiko. Der skal stå A1300 på som modelnummer. Nyheden om det særlige ombytningsprogram sendte lørdag danske iPhone-ejere i hopetal ud til de autoriserede Apple-forhandlere, for at få opladeren udskiftet. – Vi har hele dagen, i de fleste af vores butikker rundt i landet, haft 30-35 bekymrede kunder i kø, alene med ønsket om at få laderen ombytte, fortæller Michael Bech, landechef i Humac, til MereMobil.dk. Nogle kunder er meget nervøse for brandrisikoen, mens andre ikke mener, at de kan oplade deres iPhone, før de har en ny oplader. Ventetid på 4-5 dage Der er aktuelt en ventetid på 4-5 dage, inden man kan få en ny iPhone-oplader, da forhandleren skal indsende den gamle til Apple, som derefter returnerer en ny. - Det er et setup Apple har vedtaget, og det kan vi ikke ændre på, lyder det fra Humac-chefen. En iPhone kan oplades ved at tage USB-stikket ud af den originale iPhone-lader, og indsætte det i enten USB-indgangen på en computer, eller ved at anvende en oplader fra en anden smartphone. Tjek om din lader er farlig Det er ifølge Apple kun opladere med modelbetegnelsen A1300, som er omfattet af programmet for ombytning. Det er typisk de ladere, der er solgt sammen med iPhone 3GS, iPhone 4 og 4S. Opladeren til iPad eller iPhone 5S skulle ikke være ramt af problemet.

Dagens topnyheder

Fredag udsendte Apple en meddelelse om, at nogle udgaver af opladeren til iPhone potentielt udgør en sikkerhedsrisiko på grund af risiko for overophedning, der i yderste konsekvens kan ende i brand.

Det er denne lader som Apple mener udgør en risiko. Der skal stå A1300 på som modelnummer.

Nyheden om det særlige ombytningsprogram sendte lørdag danske iPhone-ejere i hopetal ud til de autoriserede Apple-forhandlere, for at få opladeren udskiftet.

– Vi har hele dagen, i de fleste af vores butikker rundt i landet, haft 30-35 bekymrede kunder i kø, alene med ønsket om at få laderen ombytte, fortæller Michael Bech, landechef i Humac, til MereMobil.dk.

Nogle kunder er meget nervøse for brandrisikoen, mens andre ikke mener, at de kan oplade deres iPhone, før de har en ny oplader.

Ventetid på 4-5 dage

Der er aktuelt en ventetid på 4-5 dage, inden man kan få en ny iPhone-oplader, da forhandleren skal indsende den gamle til Apple, som derefter returnerer en ny.

- Det er et setup Apple har vedtaget, og det kan vi ikke ændre på, lyder det fra Humac-chefen.

En iPhone kan oplades ved at tage USB-stikket ud af den originale iPhone-lader, og indsætte det i enten USB-indgangen på en computer, eller ved at anvende en oplader fra en anden smartphone.

Tjek om din lader er farlig

Det er ifølge Apple kun opladere med modelbetegnelsen A1300, som er omfattet af programmet for ombytning. Det er typisk de ladere, der er solgt sammen med iPhone 3GS, iPhone 4 og 4S.

Opladeren til iPad eller iPhone 5S skulle ikke være ramt af problemet.