Danskerne: Ja tak til velfærds-IT

36 procent af danskerne ser et meget stort potentiale i velfærdsteknologien, 56 procent tror på et stort potentiale, og kun syv procent ser begrænsede muligheder i at bruge IT til alt fra robotstøvsugere til videoforbindelser til lægen og sygehuset.

Det fremgår af den største, årlige kortlægning af brugen af IT i Danmark - i både erhvervslivet og det offentlige -, »IT i praksis«, som for 18. gang udgives af konsulenthuset Rambøll Management Consulting og IT-brugerorganisationen Dansk IT.

Begejstringen - og forbeholdene - er stort set ens ud over alle befolkningsgrupper.

Der er dog store geografiske forskelle. I Midtjylland har 42 procent af kommunerne og regionen opnået mærkbare effektiviseringer mod kun syv procent i Syddanmark.

Undersøgelsen viser ifølge Berlingske Aften, at de bedste resultater opnås af dem, der har set på andres erfaringer, ved, hvad de præcis vil have, og hvad de vil have ud af det.

Kræfterne vil i det kommende år blive lagt i at inddrage borgerne og dermed brugerne og i at forbedre de ansattes viden. Derimod er der ikke så stort fokus på at stille krav til borgerne om, at de skal bruge velfærdsteknologier.

46 procent af kommunerne - og 12 procent af de statslige myndigheder - betragter manglende tilpasning af lovgivningen som den største barriere for at kunne gennemføre den store digitalisering af Danmark - en øvelse, der skal spare to milliarder kroner om året, når papiret afskaffes, og danskerne i vidt omfang betjener sig selv via internetforbindelsen.

Rapporten viser, at den digitale selvbetjening blandt danskerne vokser, og at vi er ganske tilfredse. Faktisk er det - bortset fra personlig betjening - den kommunikationskanal med det offentlige, som man er mest tilfreds med.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip