Danskerne kan se frem til mere i løn

Danskerne kan glæde sig til større lønstigninger i 2013 end i år. I hvert fald hvis man skal tro en undersøgelse blandt personalechefer i 564 virksomheder.

Bag undersøgelsen står Bluegarden (tidligere Multidata), der er en førende leverandør af lønsystemer til virksomheder.

Hvor en funktionær i år har fået omkring 1,5 procent mere i lønposen, så er der næste år udsigt til et plus på 2,2 procent.

Ud over funktionærer er der også positive tendenser at spore for direktører, mellemledere og timelønnede. Undersøgelsen dækker virksomheder med i alt 74.000 ansatte.

- Man skal selvfølgelig passe på med at konkludere for meget om dansk økonomi på baggrund af virksomhedernes forventninger til lønstigninger siger John Lind Thomsen, HR-direktør i Bluegarden, der indtil for nylig hed Multidata.

- Men undersøgelsen dokumenterer i hvert fald, at der er optimisme at spore i erhvervslivet,

- Det ser ud til, at samtlige personalegrupper får del i den lidt højere lønstigning, hvilket mange sikkert sætter pris på efter et magert 2012, tilføjer han.

Ifølge undersøgelsen vil direktørernes lønninger stige med 2,1 procent til næste år mod 1,4 procent i år, mens chefer og mellemledere kan se frem til 2,2 procent mere i løn mod 1,6 procent i år.

For timelønnede er der udsigt til en lønfremgang på 1,8 procent til næste år mod 1,1 procent i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip