Danskerne købte rekordmange biler i 2013

Aldrig før har så mange danskere fået en ny bil hjem i garagen som i 2013. Bilsalget steg i 2013 med 6,7 procent i forhold til året før og satte dermed ny rekord.

Hele 182.198 nye personbiler kørte ud på de danske veje for første gang, skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

- 2013 har været et endog meget imponerende år for salget af personbiler.

- Stort set hele året igennem har markedet været over niveauet fra 2012, der vel og mærke også var rekordår, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen, i pressemeddelelsen.

Med rekorden for 2013 har bilsalget dermed sat rekord tre år i træk, og det er blandt andet mange små og billigere biler, der har været med til at øge danskernes lyst til at købe ny bil.

- Vi ser i det hele taget et bilmarked og et forbrugsmønster, der er forandret markant i forhold til for få år siden.

- Vægten ligger fortsat på de mindre og forholdsvis billige biler, men de seneste tal tyder på, at kunderne til biler i mellemklassen nu vender tilbage i lidt større tal, siger Bent Mikkelsen.

Selvom bilimportørernes altså har sat rekord på rekord de seneste år, så er forventningerne til salget i 2014 dæmpet en anelse.

- Vi forventer et godt 2014 med et fortsat højt salg, nogenlunde omkring niveauet fra 2013. Men vi regner ikke med, at vi vil se nye rekorder i 2014, siger Bent Mikkelsen.

/ritzau/

Dagens Gossip