Danskerne købte rekordmange biler i 2013

Aldrig før har så mange danskere fået en ny bil hjem i garagen som i 2013. Bilsalget steg i 2013 med 6,7 procent i forhold til året før og satte dermed ny rekord.

Hele 182.198 nye personbiler kørte ud på de danske veje for første gang, skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

- 2013 har været et endog meget imponerende år for salget af personbiler.

- Stort set hele året igennem har markedet været over niveauet fra 2012, der vel og mærke også var rekordår, siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen, i pressemeddelelsen.

Med rekorden for 2013 har bilsalget dermed sat rekord tre år i træk, og det er blandt andet mange små og billigere biler, der har været med til at øge danskernes lyst til at købe ny bil.

- Vi ser i det hele taget et bilmarked og et forbrugsmønster, der er forandret markant i forhold til for få år siden.

- Vægten ligger fortsat på de mindre og forholdsvis billige biler, men de seneste tal tyder på, at kunderne til biler i mellemklassen nu vender tilbage i lidt større tal, siger Bent Mikkelsen.

Selvom bilimportørernes altså har sat rekord på rekord de seneste år, så er forventningerne til salget i 2014 dæmpet en anelse.

- Vi forventer et godt 2014 med et fortsat højt salg, nogenlunde omkring niveauet fra 2013. Men vi regner ikke med, at vi vil se nye rekorder i 2014, siger Bent Mikkelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip