Danskerne mindes ofrene fra Paris-angreb i fællesskab

Mens ikoniske bygninger verden over er badet i det franske flags trikolore af rød, hvid og blå farver, strømmer hundredvis af danskere lørdag forbi den franske ambassade i København, for at vise sympati med ofrene for fredagens bølge af blodige angreb i Paris.

På ambassadens facade vajer to franske og et europæisk flag på halv. Blomster, stearinlys og skilte med støtteerklæringer og kærlighed til Frankrig skjuler fortovet foran ambassaden.

Det står i stærk kontrast til de uniformerede politibetjente, der bevogter området med maskinpistoler og skudsikre veste.

"Stå sammen for Paris", "Nej til terror" og "Vive la France" står der på håndskrevne hilsener spredt ud blandt blomsterne.

Knap et døgn efter blodbadet, der blev udløst af skud- og selvmordsangreb i den franske hovedstad, er dødstallet stadig på vej op.

Den franske statsanklager, Francois Molins, har på et pressemøde lørdag aften opjusteret dødstallet til 129. Yderligere 99 mennesker er fortsat hårdt såret og i alt er 352 mennesker meldt såret.

EU-landenes stats- og regeringschefer og lederne af EU's institutioner opfordrer lørdag i en fælles erklæring europæerne til at holde et minuts stilhed mandag klokken 12.

I Danmark er der også planlagt mindehøjtideligheder flere steder de næste dage.

Blandt andet inviterer de danske ungdomspartier til at mødes foran den franske ambassade med fakler. Et lignende arrangement finder sted i Odense. Begge dele finder sted søndag klokken 17.

Den Franske Kirke i København afholder søndag mindegudstjeneste klokken 11.15.

Der foregår også ting uden for hovedstaden. Blandt andet i Kolding, hvor kommunen mandag klokken 18 inviterer til fakkeloptog, hvor der vil være taler, sang og ét minuts stilhed i faklernes skær.

- Kolding markerer i fællesskab medfølelsen til ofrene for terrorhandlingen i Frankrig, og en fælles afstandtagen til de udemokratiske handlinger, skriver byens borgmester, Jørn Pedersen, i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Dagens Gossip