Danskerne ønsker at redde miljøet

Sluk lyset. Køb bæredygtig mad. Vælg miljørigtig transport.

Rådene er mange, og det lader til, at danskerne har taget dem til sig. To ud af tre af os vil nemlig gerne ændre adfærd for at skåne miljøet. Det viser en ny undersøgelse fra Verdensnaturfonden.

Samtidig viser undersøgelsen, at danskerne ikke længere mener, at hovedansvaret for at komme klimaforandringerne til livs kun ligger hos erhvervslivet og politikerne. Derimod er det også forbrugerne selv, der må tage ansvar.

- Når man ser ud i verden, at der faktisk ikke rigtig sker noget på området, kan det godt få folk til at tænke, at vi har et personligt ansvar og er nødt til selv at handle, hvis vi skal stoppe klimaforandringerne, siger Gitte Seeberg, generaldirektør i Verdensnaturfonden.

Klimaforandringerne er også rykket nærmere på danskernes hverdag end tidligere, og det kan være endnu en grund til, at vi tager ansvar i hverdagen.

- Selv i vores lille, beskyttede land oplever vi nu, at klimaforandringerne har gjort deres indtog. Det er ikke kun smeltende is eller tørke i Afrika. Vi har haft nogle enorme storme herhjemme, som vi ikke har set før. Vi oplever det nu helt tæt på kroppen, siger hun.

Og det er særligt kvinderne, der er opsat på at gøre en miljøvenlig indsats. Hver anden kvinde lægger i dag bæredygtige fødevarer i kurven, når der købes ind, mens det kun gælder hver tredje mand.

- Kvinder står i høj grad for de daglige indkøb og bekymrer sig nok også lidt mere om, hvad det er for en fremtid, vores børn skal vokse op i, siger Gitte Seeberg.

Hun peger samtidig på, at mænd i stedet er bedre til at sørge for, at boligen bliver energimærket eller investere i grøn energi.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip