Danskerne siger nej til at lette topskatten

Skrevet af admin

31/12/2015

Dagens topnyheder

De færreste danskere mener, at topskatten skal sænkes, når politikerne til foråret skal forhandle en skattereform på plads.

En meningsmåling foretaget af Greens Analyseinstitut for Børsen viser, at 39 procent af danskerne ønsker, at skatten for folk med de laveste indkomster skal lettes, mens kun seks procent synes, det er en god idé at lette topskatten. Det skriver Børsen.

Liberal Alliance kæmper op til forårets skattereform for at få sat afskaffelsen af topskat på dagsordnen.

Derfor ærgrer meningsmålingen partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

- Det tyder desværre på, at den massive socialistiske propaganda, som borgerne udsættes for, virker, siger han til Børsen.

Det lykkes Liberal Alliance i juni at få skrevet ind i Venstres regeringsgrundlag, at topskatten skal sænkes fra de nuværende 15 procent til 10 procent.

Til gengæld vækker meningsmålingen glæde hos både Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokraterne.

Socialdemokraternes skatteordfører, Jesper Petersen (S), kalder det en "positiv nyhed at slutte 2015 på".

- Det bliver et af forårets store politiske slagsmål, om det vil lykkes Venstre at skabe flertal for at lette skatten for de mest velstillede danskere, som det er skrevet i regeringsgrundlaget, udtaler Jesper Petersen i en skriftelig kommentar til Ritzau.

- Angiveligt skal pengene tilmed komme fra de besparelser på kommunal velfærd og uddannelse, som højrefløjen vedtog med finansloven. Det vil være helt socialt skævt og til skade for kvaliteten i de velfærdstilbud danskerne møder i hverdagen, siger Jesper Petersen.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm (V), hæfter sig ved, at danskerne ønsker at lette skatten på de laveste indkomster. Det vil betyde, at det bedre kan betale sig at arbejde, lyder det fra skatteordføreren.

Cirka en halv million danskere betaler topskat. Det svarer til omkring ti procent af skatteyderne.

/ritzau/