Danskerne skal tåle serbiske tæsk i aften

Hvis det danske kvindelandshold skal have en chance i aftenens VM-kamp mod værtsnationen Serbien, er samtlige spillere nødt til at hæve smertetærskelen et niveau yderligere.

Sådan lyder kravet fra landstræner Jan Pytlick, da han i høj sol fortæller om sine forventninger til kampen på en gudsforladt parkeringsplads i udkanten af Nis, før danskernes lette træning.

- Vi skal turde gå all-in. Når vi ser hullerne i deres forsvar, skal vi gå derind 100 procent. Vi må ikke trække os, selv om det kan gøre ondt, siger Pytlick.

De fleste af de danske spillere oplevede det allerede sidste år, hvor serberne vandt 29-26 i mellemrunden ved EM, og de, der ikke var med dengang, er for længst blevet advaret om, hvad de går ind til:

Der bliver uddelt håndmadder, kindheste og ørefigner i det serbiske forsvar, og hvis man ikke er klar til at få klø, har man tabt på forhånd.

- Det er nu, VM for alvor starter for os. Det er det, vi har glædet os til. Nu skal vi til at måle os mod nogle af de bedste, siger Jan Pytlick.

Han er indstillet på, at hans spillere kommer på ekstremt hårdt arbejde i en udsolgt hal med 5000 brølende serbere, der vil gøre deres for at hyle de unge danskere ud af den.

Også dommerne vil komme under pres fra hjemmepublikummet.

- Som udgangspunkt er man altid bagud med fem mål fra start i sådan en kamp, lyder det fra landstræneren.

Danmark kan med en sejr henvise Serbien til tredjepladsen i puljen, hvilket efter alt at dømme vil medføre en yderst vanskelig modstander i 1/8-finalen.

/ritzau/

Dagens Gossip